Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Altbier
| van: | Jacques Bertens |
| klasse: | B |
| stijl: | Alt |
Beschrijving
|
Het viel me op dat bij de recepten van de maand de altbieren sterk ondervertegenwoordigd waren. Om dit te compenseren hier een recept door mij samengesteld aan de hand van gegevens van prof. Narziß en de bieren die ingezonden zijn bij de Nederlandse Kampioenschappen.
|
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 5.0 % |
| begin SG: | 1050 |
| eind SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2000 g | 3 EBC | ||
| Caramelmout (150 EBC) | 200 g | 150 EBC | ||
| Hallertau | 35 g | 3 α | ||
| Yeasthead Delta X |
Maisch schema
| 52 °C | 62 °C | 70 °C | 76 °C |
| 10 min. | 30 min. | 25 min. | 10 min. |






