Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dun Dronken Dakduif
| van: | Koos & Mark Romme |
| klasse: | C |
| stijl: | Tripel |
Beschrijving
|
2e prijs in de C klasse van de 2016 clubwedstrijd |
Recept gegevens
| batch grootte: | 25 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcohol percentage: | 8.0 % |
| begin SG: | 1071 |
| eind SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 6000g | 3 EBC | ||
| CaraHell (25 EBC) | 500g | 25 EBC | ||
| Kandijsuiker, wit | 500g | |||
| Styrian Goldings hop | 15g | 75 min. | 4.8 α | |
| Saaz hop | 52g | 75 min. | 3.1 α | |
| Styrian Goldings hop | 13g | 15 min. | 4.8 α | |
| Saaz hop | 61g | 15 min. | 3.1 α | |
| Koriander | 22g | 15 min. | ||
| Wyeast 3522 Belgian Ardennes |
Maisch schema
| 60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
| 45 min. | 30 min. | 5 min. | 2 min. |






