Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Barleywine Brut methode champenoise
| van: | Piet Reniers |
| klasse: | C |
| stijl: | Barley wine |
Beschrijving
|
Kruiden malen en of vijzelen en toevoegen na uitzetten vlam. Gist: safale US 05 vergisten op 22°C ( gist gerehydrateerd met Go-Ferm van Lalvin en een dag vermeerderd met steriele wort van SG 50 en belucht met zuurstof). Hoofdgisting 10 dagen. Overhevelen op volle mandfles. Labofles metenen wachten yot mandinhoud hetzelfde eind SG heeft. (Zichtbaar aan ontbreken van schuimrandje in de fles). |
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 11.9 % |
| begin SG: | 1085 |
| eind SG: | 1006 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 25.0 |
| Water type | Ph 5,2 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2200 gr | 3 EBC | ||
| Carahell (14 EBC) | 400 gr | 14 EBC | ||
| Vienna mout (8 EBC) | 400 gr | 8 EBC | ||
| Cara Pilsmout (10 EBC) | 200 gr | 10 EBC | ||
| Tarwemout ( 3 EBC ) | 200 gr | 3 EBC | ||
| Rietsuiker | 600 gr | |||
| Northern Brewer | 10 gr | 90 min. | 8.5 % α | |
| Goldings | 3 gr | 4.9 % α | ||
| Saaz hop | 3 gr | 3.8 % α | ||
| Hallertau Tradition | 3 gr | 3.5 % α | ||
| SafAle US-05 | 1 zakje | |||
| Koriander | 1 gr | |||
| Komijnzaad | 1 gr | |||
| Karwijzaad | 0.5 gr | |||
| Kaneel | 0.5 gr | |||
| Steranijs | 0.25 gr |
Maisch schema
| 63 °C | 78 °C |
| 90 min. | 5 min. |






