Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Ongeblust (Peper-Meibock)

van:Ernst de Moor
gepubliceerd:'t Wort Wat september 2009
klasse:V
stijl:Meibok

Beschrijving

Dit bier heeft de derde prijs gewonnen in de klasse V, op het ONK 2009.

De Madame Jeanette pepers worden in de lengte in vieren gesneden, en volledig (dus inclusief zaadlijsten en zaden) aan de wort toegevoegd bij het begin van het koken.

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.5 %
begin SG:1072
eind SG:1026
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2125 g   3 EBC  
Carahell (14 EBC)500 g   14 EBC  
Caramout (120 EBC)250 g   120 EBC  
Northern Brewer4 g 90 min. 6 α  
Hallertau Perle11 g 90 min. 6.9 α  
Madame Jeanette peper1.5 stuks 90 min.    
Brewferm ale (korrelgist)5 g      
Safale korrelgist S-0411 g     Fermentis

Maisch schema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.45 min.30 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=181