Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Saison 1070 Roerstok

van:Jacques Bertens
gepubliceerd:Clubblad oktober 2014
klasse:C
stijl:Saison

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:7.7 %
begin SG:1070
eind SG:1002
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):30.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout ( 2 EBC)2330   2 EBC Dingemans
Tarwemout ( 3 EBC )400   3 EBC  
Kandijsuiker, wit200      
East Kent Goldings13 90 min. 5.5 α  
Hallertau Perle5 90 min. 5 α  
East Kent Goldings8 5 min. 5.5 α  
Wyeast 3724 Belgian Saison       
Danstar Belle Saison      Lallemand

Maisch schema

63 °C72 °C78 °C
35 min.25 min.3 min.

Opmerkingen van de brouwer

Zware saison

Problemen bij brouwen

Door de gebruikte gisten moet de vergistings temperatuur hoger zijn dan normaal.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=239