Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Milkstout

van:Jan van den Hoogen
gepubliceerd:Clubblad september 2014
klasse:B
stijl:Milkstout

Beschrijving

Tijdens het ONK 2014 haalde Jan van den Hooge de 1e prijs in de categorie B (donker smalbier).

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:6.0 %
begin SG:1059
EBC (kleur):174.0
EBU (bitterheid):29.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)2550   7 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC)230   120 EBC  
Chocolademout (900 EBC)55   900 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)100   1500 EBC  
East Kent Goldings23 75 min. 5 α  
Lactose (Melksuiker)150      
Wyeast 1318 London Ale III      Wyeast

Maisch schema

67 °C78 °C
60 min.2 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=241