Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Pale Ale

van:Martin Hofhuis
gepubliceerd:Tilburg
klasse:B
stijl:Pale Ale

Beschrijving

 

Bij deze Engels Ale zullen we voor de mout helaas wat concessies moeten doen aan het maischschema. De Engelse infusiemethode gaat namelijk uit van één temperatuur en dat lange tijd. Omdat de eestmethodes op het vasteland anders zijn gaan we wat lager zitten (63°C) met de temperatuur en houden die temperatuur 45 minuten aan. In principe moet het zetmeel dan verdwenen zijn zodat jodium geen blauwe verkleuring meer geeft. Mocht dat nog niet zo zijn, houdt dan die temperatuur wat langer aan.

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1047
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)1400g   7 EBC  
Caramout (120 EBC)150g   120 EBC  
Maisgries150g      
Rietsuiker100g      
Goldings33g 75 min. 4% α  
Wyeast 1098 British Ale       

Maisch schema

63 °C73 °C78 °C
45 min.15 min.1 min.

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 6 liter & Spoelwater 8 liter
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=259