Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Asser Tripel

van:Theo van de Voorde
gepubliceerd:Hoofddorp
klasse:C
stijl:Tripel

Beschrijving

 

1e prijs clubkampioenschap 1995

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1080
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3000 g   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC)200 g   4 EBC  
Gierst200 g      
Basterdsuiker, geel250 g      
Northern Brewer20 g 75 min. 6% α  
Saaz hop8 g 10 min. 3.5% α  
Korianderpoeder2 g 10 min.    
Farma Trappist       

Maisch schema

52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.40 min.20 min.1 min.

Opmerkingen van de web redactie

Maischater: 8 liter en Spoelen tot je ongeveer 13 liter wordt hebt.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=273