Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Alt

van:Joost Kock
gepubliceerd:Clubblad
klasse:B
stijl:Alt

Beschrijving

Met dit bier werd Joost Kock clubkampioen 2015-2016

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.0 %
begin SG:1046
eind SG:1011
EBC (kleur):16.6
EBU (bitterheid):35.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)638 gr   3 EBC  
Tarwemout ( 3 EBC )116 gr   3 EBC  
Munichmout (20 EBC)1045 gr   20 EBC  
Aromamout (50 EBC)77 gr   50 EBC  
Cara Pilsmout (20 EBC)58 gr   20 EBC  
Northern Brewer14 gr 90 min. 7.5 α  
Northern Brewer10 gr 15 min. 7.5 α  
Wyeast 1007 German Ale1      
Maisch water14 liter     Kraan
Spoel water7 liter     Kraan

Maisch schema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.60 min.5 min.5 min.

Opmerkingen van de web redactie

Met dit bier werd Joost Kock clubkampioen 2015-2016
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=284