Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kaviaar stout
| van: | Jacques Bertens |
| klasse: | D |
| stijl: | Export Stout |
Recept gegevens
| batch grootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcohol percentage: | 0.0 % |
| begin SG: | 1085 |
| EBC (kleur): | 227.0 |
| EBU (bitterheid): | 54.0 |
| Brouwhuis efficiëntie | 85 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2800 gr | 3 EBC | ||
| Palemout (7 EBC) | 2000 gr | 7 EBC | ||
| Cara Munichmout (120 EBC) | 818 gr | 120 EBC | ||
| Brown Malt (200) | 341 gr | 200 EBC | ||
| Chocolademout (900 EBC) | 204 gr | 900 EBC | ||
| Geroosterde gerst | 136 gr | 1400 EBC | ||
| Bravo Pellets | 5 gr | 60 min. | 14 α | |
| Aurora | 30 gr | 60 min. | 9 % α | |
| Northdown | 25 gr | 60 min. | 6 % α | |
| Aurora | 10 gr | 5 min. | 9 % α | |
| East Kent Goldings | 20 gr | 5 min. | 5.5% α | |
| East Kent Goldings | 10 gr | 5.5% α | ||
| Kaviaar | 100 gr | 5 min. | ||
| SafAle US-05 | 1 |
Maisch schema
| 68 °C | 73 °C |
| 45 min. | 15 min. |






