Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Bière de mars

van:Jacques Bertens
gepubliceerd:Clubblad april 2012
klasse:A
stijl:Frans Lentebier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1056
EBC (kleur):45.0
EBU (bitterheid):15.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1200 gr   3 EBC  
Caramout (50 EBC)1000 gr   50 EBC  
Biscuitmout (B) (50 EBC)200 gr   50 EBC  
Saaz hop2.5 75 min. 3 α  
Hallertau - Magnum5 15 min. 13 α  
Saflager S-189      Fermentis
Saflager T-58      Fermentis

Maisch schema

45 °C52 °C65 °C70 °C79 °C
5 min.5 min.40 min.20 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Saflager S-189 (20-25 °C – 7 dagen) Saflager T-58 (nagisting)

Opmerkingen van de web redactie

Een paar maanden geleden pleitte Jacques Bertens ervoor om eens een bier te brouwen wat niet zoveel voorkomt. Daarmee vergroot je de kans om eens een prijs te winnen bij wedstrijden. Daarom hier een recept van de Belgische mouterij Castle Malting voor een
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=299