Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Karmeliet Kloon
| van: | Gerrie Hage |
| gepubliceerd: | Clubblad |
| klasse: | C |
| stijl: | Tripel |
Recept gegevens
| batch grootte: | 20 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 8.5 % |
| begin SG: | 1084 |
| eind SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 13.0 |
| EBU (bitterheid): | 37.0 |
| Brouwhuis efficiëntie | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 4000 g | 3 EBC | ||
| Spelt | 500 g | |||
| Tarwemout (4 EBC) | 1500 g | 4 EBC | ||
| Havervlokken (2 EBC) | 500 g | 2 EBC | ||
| Suiker | 500 g | |||
| Saflager T-58 | 11 g | Fermentis | ||
| Hallertau Mittelfruh | 75 g | 90 min. | 4.1 α | |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 15 g | 10 min. | ||
| Koriander | 5 g | 10 min. |
Maisch schema
| 44 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 10 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |






