Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Carmelitoris /Luie Lozzie

van:Jan v/d Hoogen
gepubliceerd:Clubblad
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.5 %
begin SG:1079
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):26.0
Brouwhuis efficiëntie90 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)4191 g   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC)745 g   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC)375 g   2 EBC  
Suiker488 g      
Cascade10 g 10 min. 5.7 α  
Saaz hop8 g 10 min. 3.8 α  
Cascade38 g 80 min. 5.7 α  
Koriander7 g 10 min.    
Wyeast 3944 Belgium White1 verpakking     Wyeast

Maisch schema

63 °C68 °C73 °C78 °C
45 min.20 min.30 min.5 min.

Smaak impressie

Opmerkingen Keurmeester:Zeer geslaagde Tripel

Opmerkingen van de web redactie

Score ONK 1e plaats 94 punten
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=326