Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kastanjebier
| van: | Manus van Bommel |
| klasse: | V |
| stijl: | Overigen |
Beschrijving
|
Het bijzondere van dit bier is dat de kastanjes, gestoomd en in kleine stukjes gehakt, toe worden gevoegd tijdens het maischen.
3de prijs bij het Bergskampioenschap in oktober 2008. 1ste prijs bij het ONK 2009 |
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 0.0 % |
| begin SG: | 1075 |
| eind SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 20.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2500g | 3 EBC | ||
| Caramout (50 EBC) | 300g | 50 EBC | ||
| Rietsuiker | 250g | |||
| Kastanjes | 625g | |||
| Styrian Goldings hop | 18g | 90 min. | 5 α | |
| SafAle US-05 |
Maisch schema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 10 min. | 60 min. | 30 min. | 1 min. |






