Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Witbier

van:Lukas Ausems en Alain Hannewijk
gepubliceerd:Clubblad november 2012
klasse:A
stijl:Witbier

Beschrijving

Hieronder het recept waarmee Lukas Ausems en Alain Hannewijk de 1e prijs in de klasse A in de wacht sleepten met 86 punten tijdens het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap OBBK 2012.
Commentaar van de keurmeester: “Uitstekend witbier. Past mooi binnen het type. Erg lekker! Proficiat!”

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1250   3 EBC  
Tarwemout (4 EBC)1250   4 EBC  
Northern Brewer2.5 70 min. 8 α  
Hallertau Hersbr5 70 min. 3 α  
Hallertau Hersbr5 10 min. 3 α  
Koriander5 10 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde5 10 min.    
Safbrew WB-061 zakje      

Maisch schema

44 °C50 °C60 °C70 °C78 °C
10 min.15 min.25 min.25 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Hieronder het recept waarmee Lukas Ausems en Alain Hannewijk de 1e prijs in de klasse A in de wacht sleepten met 86 punten tijdens het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap OBBK 2012. Commentaar van de keurmeester: “Uitstekend witbier. Past mooi binnen
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=305