Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Witbier
van: | Lukas Ausems en Alain Hannewijk |
gepubliceerd: | Clubblad november 2012 |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Beschrijving
Hieronder het recept waarmee Lukas Ausems en Alain Hannewijk de 1e prijs in de klasse A in de wacht sleepten met 86 punten tijdens het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap OBBK 2012. |
Recept gegevens
batch grootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcohol percentage: | 0.0 % |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1250 | 3 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 1250 | 4 EBC | ||
Northern Brewer | 2.5 | 70 min. | 8 α | |
Hallertau Hersbr | 5 | 70 min. | 3 α | |
Hallertau Hersbr | 5 | 10 min. | 3 α | |
Koriander | 5 | 10 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 5 | 10 min. | ||
Safbrew WB-06 | 1 zakje |
Maisch schema
44 °C | 50 °C | 60 °C | 70 °C | 78 °C |
10 min. | 15 min. | 25 min. | 25 min. | 5 min. |