Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

India Pale Ale

van:Roger Protz en Graham Wheeler
gepubliceerd:Maart 2003
klasse:C
stijl:IPA (GB)

Beschrijving

 

Het recept voor deze pale ale komt uit het boekje “Home Brewing” van Graham Wheeler. Voor Engelse begrippen is dit een ‘zware’ ale, namelijk een beoogd alcoholpercentage van 5,1%. De bitterheidsgraad van het origineel is erg hoog, het EBU hoort eigenlijk 50 te zijn. Het is hier aangepast aan de ‘continentale’ smaak naar een EBU-niveau van 35, de bitterheid van een stevige pils. Voor het recept gaat Wheeler uit van palemout, maar echte Engelse palemout is hier niet te krijgen, dus gebruiken we hier pilsmout. We gebruiken de Engelse dalende infusiemethode: storten bij 65°C en 90 minuten enzymrust.

 

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.1 %
begin SG:1045
eind SG:1007
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeMaischwater: 6 liter. Spoelwater: 6 liter.

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1750 g   3 EBC  
Caramout (120 EBC)100 g   120 EBC  
Rietsuiker200 g      
Styrian Goldings hop13 g 90 min. 4.7% α  
Goldings11 g 90 min. 5.5% α  
Goldings10 g 15 min. 5.5% α  

Maisch schema

65 °C78 °C
90 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gebruik voor gist een Engelse Ale gist naar keuze.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=250