Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

't Mag

van:Marc Vriens
gepubliceerd:Clubblad juni 2012
klasse:A
stijl:Pilsener

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1050
eind SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1400 gr   3 EBC  
Vienna mout (8 EBC)400 gr   8 EBC  
Suiker200 gr      
Cascade12 90 min. 7.7 α  
Cascade4 90 min. 6.2 α  
Saaz hop4 15 min. 4.5 α  
Hallertau Mittelfruh8 10 min. 4.8 α  
Saflager S - 23 korrelgist10 gr      

Maisch schema

45 °C63 °C68 °C72 °C78 °C
10 min.45 min.15 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Saflager S-23 opgekweekt tot een volume van 750 ml met SG van 1015 bij toevoeging. Gebruik gemaakt van gistvoeding van Wyeast bij opkweken gist. Vergisting rond de 13 °C. 2,5 weken, daarna 1x overgeheveld en laten lageren. Voor bottelen teruggekoeld, di

Opmerkingen van de web redactie

Deze maand een bijzonder recept. Marc Vriens werd kampioen pils-brouwen in de wedstrijd uitgeschreven door de Brand-brouwerij en PINT. Van de 65 deelnemers had hij de lekkerste pilsener gebrouwen. Een hele prestatie! Hieronder het recept van zijn
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=302