Terug naar overzicht

119 artikelen van Frits Haen

10 dingen die een amateurbrouwer moet proberen (september 2019)
5 tips voor het brouwen van ondergistende bieren (september 2019)
7 fascinerende feiten over gist (oktober 2019)
Alles over cylindroconische tanks (maart 2008)
American Amber (februari 2008)
Amerikaanse blonde ale (april 2008)
Bacteriologische oorlogsvoering (april 2020)
Belgische Dubbel (november 2019)
Belgische Pale Ale: de trots van Antwerpen (maart 2020)
Beluchten van wort (november 2009)
Berliner weisse (december 2009)
Bier en pretzels (zoute krakelingen) (december 2011)
Bierbrouwen zonder bijsmaak (april 2009)
Bierijs (december 2020)
Brood met bierbostel (mei 2020)
Brouw een double IPA! (maart 2010)
Brouwen in het klein (juni 2012)
Brouwen met cereals (februari 2008)
Brouwen met chocolade (april 2020)
Brouwen met fruit (april 2012)
Brouwen met honing (januari 2020)
Brouwen met suiker (november 2019)
Brouwen op kleine schaal (november 2007)
Brown ale (januari 2008)
Chocolademout (april 2008)
Clubkampioenen De Roerstok (januari 2017)
Combinatie bier en BBQ (juni 2020)
De kunst van low gravity bieren (mei 2007)
De wetenschap van hygiënisch brouwen (september 2020)
Desinfecteermiddelen (december 2009)
Diacetyl (oktober 2019)
Dimethylsulfide (december 2019)
Donker geroosterde gerst (mei 2008)
Droge stout (februari 2009)
Dry Hopping (februari 2008)
Dunkelweizen (april 2010)
Een saison voor ieder seizoen (januari 2009)
Eikenhout (april 2008)
Enzymen in je bier (juni 2007)
Esters versus fenolen (oktober 2020)
Extra special bitter (ESB) (juni 2008)
Extreme” lagerbieren uit Beieren (juni 2010)
Fusiebier (november 2009)
Geeft het soort gistvat een merkbaar verschil? (juni 2007)
Gehaktballetjes met herfstgroenten en Donkere van de Lipsevallei (december 2009)
Gekruide winterbieren (september 2008)
Geschiedenis van suiker (juni 2011)
Gist oogsten (april 2008)
Gistvoeding (maart 2010)
Gruitbier (december 2012)
Het controleren van de vergistingstemperatuur (oktober 2009)
Het kalibreren van thermometers (februari 2009)
Het koelen van wort (april 2020)
Het maken van een giststarter (december 2019)
Het spoor om "off-flavours" uit bier te halen (mei 2012)
Hoe bewaar je gist? (november 2007)
Hoe houd je vergisting koel? (maart 2007)
Hoe krijg ik een goede schuimkraag op het bier? (juni 2007)
Hoe maak je een kloonbier? (april 2010)
Hoe ontstaat het schuim op het bier? (juni 2007)
Hoeveelheid gist voor amateurbrouwers (november 2019)
Honeyweizen (november 2019)
Hop in je eigen tuin (september 2008)
Hop planten in een emmer (juni 2009)
Hopexperiment (juni 2012)
Hopvarieteiten (september 2007)
Hopvervanging (mei 2008)
Hou het koel (november 2007)
Irisch Red (december 2009)
Jaarlijkse controle van de brouwerij (december 2007)
Kalibreer je hydrometer en gistvat (mei 2009)
Kan haver in bier mijn cholesterol verlagen (januari 2020)
Koriander (januari 2009)
Kostbare metalen (januari 2020)
Koud vergiste Ales (september 2012)
Koud vergistte ales (oktober 2012)
Kristalmout of Caramelmout (mei 2020)
Kroonkurken (juni 2008)
Kruiden toevoegen (juni 2009)
Kruiden toevoegen (mei 2009)
London Brown Ale (februari 2010)
Maak het eens wat warmer (december 2020)
Medium gekleurde mouten (januari 2008)
Metaalkunde voor thuisbrouwers (maart 2008)
Minder calorieën, evenveel smaak (november 2020)
Mosterdsoep met witbier (september 2008)
Müncher dunkel (november 2008)
Omgekeerde osmose (december 2019)
Optimaliseren van droge gist (maart 2020)
Orval (december 2020)
Paddenstoelen met Westmalle Dubbel (oktober 2008)
Problemen oplossen (maart 2007)
Refractometers (april 2009)
Rekenprogamma's voor de thuisbrouwer (januari 2013)
Roeren of niet roeren (mei 2012)
Roggebier in weizenstijl (december 2008)
Schwartzbier (september 2007)
Scottisch ales (oktober 2007)
Slechte smaken in bier: lichtsmaak (februari 2020)
Smaken van mout in bier (november 2020)
Speciale granen: caramel en geroosterde mouten (november 2019)
Speciale moutsoorten (december 2007)
Sprekers op clubavond Maart 2009 (maart 2009)
Stomme brouwersfouten (november 2008)
Suiker (december 2009)
Suikers en tripels (december 2008)
Tripel (november 2012)
Tsjechische pilsner (oktober 2008)
Variaties op Barleywines (november 2007)
Verbeter je brouwsels (maart 2012)
Verhoog je brouwrendement (juni 2008)
Veroudering en smaakstabiliteit (januari 2020)
Weer brouwerij in de Raaf (april 2009)
Whirlpoolkoeler (april 2007)
Wil je een betere body? (juni 2011)
Wilde gagel (september 2008)
Winterwarmers (september 2020)
Zintuiglijke analyse (april 2009)
Zwarte mout (maart 2008)
Terug naar overzicht