Terug naar overzicht

99 artikelen van Jacques Bertens

31e EBC-Congres gist en microbiologie (juni 2008)
Aanbranden (oktober 2022)
Afvullen in fusten (januari 2010)
Afvullen in fusten (vervolg) (februari 2010)
Aspecten van de hopgift (oktober 2007)
Beginnen met brouwen (januari 2023)
Bier in alle eeuwigheid (oktober 2010)
Biologisch brouwen bij de Leckere (juni 2022)
Bitter is beter (september 2008)
Body, wat is dat nou (januari 2022)
Brau beviale Nurnberg 2007 (januari 2008)
Brew Like a Monk (september 2009)
Brewfather, moderne brouwsoftware (oktober 2020)
Brouw eens wat anders (januari 2009)
Brouwen in de zomer (september 2012)
Brouwen op tijd (oktober 2012)
Cohumuloon (oktober 2009)
Cursus bierbrouwen deel 1 (juni 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 2 (september 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 3 (oktober 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 4 (november 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 5 (december 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 6 (januari 2011)
De Bierboom (juni 2007)
De gerstschaarste en de gevolgen voor de kwaliteit van onze brouwsels (april 2007)
De invloed van donkere mouten (april 2010)
De juiste biertype keuze voor het ONK (december 2011)
Dethmers Glucosesiroop (januari 2013)
Dutch Beer Conference (mei 2023)
Engels bier, een uitdaging (januari 2012)
Experimenteer en leer! (december 2012)
Fietsen langs brouwerijen (mei 2007)
Gecontroleerde vergisting (november 2009)
Gedroogde gist (maart 2023)
Gedroogde gist versus vloeibare gist (februari 2010)
Gestokte vergisting (december 2019)
Gestokte vergisting (februari 2022)
Gisteperimenten met olijfolie en gistvoeding (februari 2008)
Gistexperiment (februari 2007)
Groot gedroogde gist onderzoek (maart 2010)
Gushing bij de professionele brouwers (mei 2009)
Gushing bij hobbybrouwers (april 2009)
Helderheid bier (april 2022)
Het effect van Antioxin SBT op hop creep (mei 2020)
Het effect van Brewtan B op hopcreep (juni 2020)
Het voorkómen van hopcreep (november 2021)
Hoe goed ben je in . . . . de keuken (maart 2022)
Hoeveelheid gist (september 2021)
Hoparoma gistrassen (oktober 2019)
Hopcreep (februari 2021)
Hydrateren gedroogde gist, nodig of toch niet? (februari 2009)
Hydrateren van gedroogde gist (oktober 2011)
Inmaischtemperatuur (september 2012)
Invloed hoeveelheid gist op de smaak van je bier (december 2021)
Invloed van basismout ondergewaardeerd (november 2020)
Klimaatverandering heeft invloed op onze grondstoffen (februari 2022)
Koelen (maart 2008)
Kruiden in bier (mei 2007)
Late suikergift (maart 2011)
Legendarische bierverhalen (april 2008)
Mestreechts aajt (mei 2009)
Meten is weten (juni 2009)
Nieuwe brouwapparatuur (oktober 2008)
Nieuwe brouwapparatuur - vervolg (november 2008)
Nieuwe brouwapparatuur – slot (december 2008)
Nieuwe hoppen (april 2011)
Nieuwe hopsoorten (juni 2023)
Nieuwe mouten (september 2012)
Nogmaals gistexperiment (maart 2007)
Nogmaals oxidatie (maart 2012)
Op bezoek bij Kaspar Schulz te Bamberg (december 2007)
Open vergisting zoals ik dat doe (september 2022)
Open vergisting zoals ik dat doe (mei 2022)
pH-meting en smaakstabiliteit (juni 2011)
Pils, een uitdagend biertype (juni 2012)
Planning (januari 2020)
Prijzen winnen (november 2011)
Refractometers (mei 2011)
Reinigen en desinfecteren (mei 2012)
Schroten opnieuw bekeken (november 2012)
Separators voor craft brouwers (september 2022)
Shelf life (maart 2009)
Slangen en koppelingen (september 2008)
Studiedag BKG 2012 (januari 2013)
Temperatuur gecontroleerd vergisten (februari 2012)
Tetrahop (oktober 2019)
Tips voor De Roerstok (februari 2011)
Tips voor De Roerstok (januari 2011)
Vakantie Tsjechië (september 2011)
Vergisting sturen en volgen (november 2019)
Verschil in rendement (mei 2010)
Verschil zure bieren (december 2022)
Verstijfselen (september 2023)
Vitale gist (september 2007)
Waarom maak je giststarter? (mei 2023)
Wat drijft er op mijn bier (april 2023)
Webinar Fermentis (maart 2021)
Zuurbier (april 2021)
Zuurbier (juni 2021)
Terug naar overzicht