Terug naar overzicht

63 artikelen van Jacques Bertens

31e EBC-Congres gist en microbiologie (juni 2008)
Afvullen in fusten (januari 2010)
Afvullen in fusten (vervolg) (februari 2010)
Aspecten van de hopgift (oktober 2007)
Bier in alle eeuwigheid (oktober 2010)
Bitter is beter (september 2008)
Brau beviale Nurnberg 2007 (januari 2008)
Brew Like a Monk (september 2009)
Brouw eens wat anders (januari 2009)
Brouwen in de zomer (september 2012)
Brouwen op tijd (oktober 2012)
Cohumuloon (oktober 2009)
Cursus bierbrouwen deel 1 (juni 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 2 (september 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 3 (oktober 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 4 (november 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 5 (december 2010)
Cursus bierbrouwen, deel 6 (januari 2011)
De Bierboom (juni 2007)
De gerstschaarste en de gevolgen voor de kwaliteit van onze brouwsels (april 2007)
De invloed van donkere mouten (april 2010)
De juiste biertype keuze voor het ONK (december 2011)
Engels bier, een uitdaging (januari 2012)
Experimenteer en leer! (december 2012)
Fietsen langs brouwerijen (mei 2007)
Gecontroleerde vergisting (november 2009)
Gedroogde gist versus vloeibare gist (februari 2010)
Gisteperimenten met olijfolie en gistvoeding (februari 2008)
Gistexperiment (februari 2007)
Groot gedroogde gist onderzoek (maart 2010)
Gushing bij de professionele brouwers (mei 2009)
Gushing bij hobbybrouwers (april 2009)
Hydrateren gedroogde gist, nodig of toch niet? (februari 2009)
Hydrateren van gedroogde gist (oktober 2011)
Inmaischtemperatuur (september 2012)
Koelen (maart 2008)
Kruiden in bier (mei 2007)
Late suikergift (maart 2011)
Legendarische bierverhalen (april 2008)
Mestreechts aajt (mei 2009)
Meten is weten (juni 2009)
Nieuwe brouwapparatuur (oktober 2008)
Nieuwe brouwapparatuur - vervolg (november 2008)
Nieuwe brouwapparatuur – slot (december 2008)
Nieuwe hoppen (april 2011)
Nieuwe mouten (september 2012)
Nogmaals gistexperiment (maart 2007)
Nogmaals oxidatie (maart 2012)
Op bezoek bij Kaspar Schulz te Bamberg (december 2007)
pH-meting en smaakstabiliteit (juni 2011)
Pils, een uitdagend biertype (juni 2012)
Prijzen winnen (november 2011)
Refractometers (mei 2011)
Reinigen en desinfecteren (mei 2012)
Schroten opnieuw bekeken (november 2012)
Shelf life (maart 2009)
Slangen en koppelingen (september 2008)
Temperatuur gecontroleerd vergisten (februari 2012)
Tips voor De Roerstok (februari 2011)
Tips voor De Roerstok (januari 2011)
Vakantie Tsjechië (september 2011)
Verschil in rendement (mei 2010)
Vitale gist (september 2007)
Terug naar overzicht